28 april 2018
10:00

Triangelns IK P06

Referat: BK Sport P 05 Gul - Triangelns IK P06

Lördag morgon, solen skiner och dags för seriepremiär. Svårt att veta riktigt var vi står då vi blandat och gett under försäsongen. Dagens motståndare är Triangeln P06 som vi mött några gånger i futsalserien under vintern och förlorat mot alla gånger (tror jag) så vi visste att det var ett bra och spelskickligt lag vi skulle möta. Vi pratade innan match om att vi skulle ligga rätt i banan, sätta hög press, prata mycket, vara spelbara och utnyttja vår fysik då vi är mycket större än dem. Killarna såg ut att vara påkopplade och sugna på att komma igång så det var bara att gå ut från omklädningsrummet ta promenaden bort till Ekängens svar på Wembley Arena. Planen motsvarade som vanligt alla förväntningar.

I första halvlek tar vi tag i taktpinnen direkt vi ligger rätt i pressen, vi vågar utmana våra motståndare och använder vår fysik på rätt sätt. Detta gör att vi får ett övertag redan från start och är det spelförande laget. Detta resulterar i många målchanser och vi får utdelning rätt så tidigt i matchen vilket alltid är viktigt och inte varit fallet i alla matcher på försäsongen. Vi har bra kontroll på matchen och vi får se många fina prestationer och fina mål. Halvleken slutar 3-0.

I halvlek pratar vi om att fortsätta som i första och kanske i vissa lägen vara ännu bättre på att lyfta upp laget. Vi gör det med bravur och kommer runt på kanterna vid ett flertal tillfällen och vi har också med oss lagkompisar in i boxen vilket är viktigt om man vill kunna få dit chanserna som detta skapar. Även i denna halvlek utnyttjar vi våra lägen väl och målen rullar in med jämna mellanrum. Samtidigt så är vi väldigt tighta bakåt och ger inte motståndarna mycket utrymme att skapa chanser, vi kliver in rejält i närkamperna och visar att det inte ska vara lätt att komma igenom denna dag. Triangeln skapar någon halvchans men då är Jakob på rätt plats i målet och avstyr. Efter andra halvlek är ställningen 8-0.

I tredje halvlek fortsätter vi att tillbringa det mesta av tiden på Triangelns planhalva vi skapar en del chanser men har inte samma utdelning som i tidigare halvlekar. Det resulterar ändå i 2 mål och slutresultatet blir 10-0.
Idag fick vi se resolut försvarspel från Viktor P, Tore och Figge. Bra kantspel av Max J-R, Adam S, Lukas, Danyel där vi vågade utmana och komma förbi på kanterna och på så sätt skapa farliga lägen i boxen. Bra och rejält mittmittspel från Hannes, Emil och Lukas där vi vann mycket boll och fördelade ut dem på kanterna på ett föredömligt sätt. Bra jobb i anfallet av Viktor L och Abbe där vi möter upp bra och täcker boll och går på ytan i rätt lägen och skapar chanser som vi också gör mål på. Bra målvaktsspel av Jakob som hade en ganska lugn dag men gör det han ska när det bränner till. Alltid svårt att vara målvakt när det långa stunder är väldigt lugnt.

Vi tackar Triangeln för en bra och juste match, tack till den stora publiken från båda lagen som var där och hejade på och var med och sponsrade vår lagkassa via köp vid fikabordet. Tack till Janne som var matchvärd och höll ordning på publiken, tack till Anna som fixade kaffet och Henrik som fixade fikabrödet och försäljningen. Tack till domaren för en bra match. Sist men inte minst tack till er killar som gjorde jobbet ute på planen idag och gör det väldigt bra. Vi hoppas på lika mycket publik kommande matcher, det är väldigt roligt om så många som möjligt kommer och kollar på våra matcher.